Kategori: Sport

sport

Vill jobba på mitt KBT

Jag har inte mått särskilt bra på sista tiden, vilket inte är likt mig. Som ni vet älskar jag gladlynta människor, skratt och att ha full kontroll över min tillvaro. Just nu känns det som att mitt liv är på väg i motsatt riktning. Jag har dragit mig undan från vänner och familj och tillbringar mycket tid ensam. Att älta och grubbla har blivit vardag och det skrämmer mig. I förra veckan tog jag kontakt med en psykolog på ahum.se som ska hjälpa mig att reda ut det tankekaos som för närvarande infinner sig i mitt huvud. Jag ska börja i kognitiv beteendeterapi (KBT) som i grund och botten handlar om inlärningspsykologi. Jag har fastnat i tankar som gör mig illa och med KBT är det tänkt att jag ska lära mig bryta de invanda tankemönster som jag bär på. Med andra ord kanske det finns hopp om framtiden.

Kvinna som förtvivlat tar sig om huvudet

Snygg höstjacka

Det här med att hitta ett nytt jobb är inte det enklaste, men till hösten har jag åtminstone ett deltidsjobb på 75 % vilket känns bra. Det här gör dock att jag inte har så gott om pengar direkt, vilket alltid är lite stressande. Jag funderar på att låna en tusenlapp via smslån (smålån) för att åtminstone ha råd att köpa mig en ny jacka och nya höstskor. Har ni testat att låna pengar? Har ni några tips i så fall? Jackan jag har spanat in är inte i det allra billigaste laget, men inte svindyr heller. Den är sjukt snygg och jag tror att jag kommer kunna använda den i flera år. Det är en sorts jacka som aldrig går ur tiden, och dunet gör att den värmer bra. Dessutom är en svart, vilket ju alltid är ett säkert kort!

Att låna pengar

Ryggskott från hell

Usch vilket hemskt ryggskott jag har. Jag trodde allvarligt att jag hade fått MS eller brutit nacken så jag höll på att bli lam. Jag kan inte ens vända mig om i sängen. Det tar en timme. Det enda jag kan göra är att stå upp. Nu kanske ni tycker att jag är pinsam men en av mina vänner arbetar för ett bemanningsföretag sjuksköterska och jag ringde faktiskt henne. Fast efter att ha förhört mig om vad jag haft för mig, så konstaterade hon nog att jag inte var allvarligt (döds)sjuk utan det rör sig om ett ryggskott. Jag är lite av en hypokondriker.

Vet ni varför man får ryggskott? Nästan alltid handlar det om att ryggen är för svag. Därför är det viktigt att träna ryggen. Särskilt för dem som har stillasittande arbeten. Ryggskottet uppstår om man sedan överansträngt musklerna. Det kommer sällan just då du lyfter en tung kartong, utan uppstår några timmar efteråt. Så med en vältränad rygg minskar risken för ryggskott.
ryggskott

Mer som fåglar

Pengar. Vilken åsna kom på att de behövdes från början? För de allra flesta (läs undertecknad) går livet mest ut på att hålla huvudet ovan ytan och ta hand om sig själv. Jag är nog väldens sämsta person när det kommer till att spara, mina pengar är alltid slut innan nästa löning. Och den här månaden kommer säkert inte att vara något undantag. Men jag tänker inte låta det hindra mig från att ha en kanonsommar på Rhodos tillsammans med tjejen.

Jag har nämligen upptäckt det smått fantastiska fenomenet snabblån. Onea är ett pålitligt lånebolag och med en simpel registrering får man tillgång till deras tjänster. När man fått in sitt önskade belopp på kontot, ofta samma dag som man ansöker, har man som vanligt ex antal dagar på sig att betala tillbaka, men det bästa är att det går att förlänga lånet om man inte vill eller kan betala tillbaka allt i en klump. Jag tänkte låna 5000  så jag har råd att boka en bra charter. Det kommer att vara värt varenda krona, för vi behöver båda tinas upp efter den här otroligt segdragna vintern. Varför kan vi människor inte vara mer som flyttfåglar och sticka iväg så fort det blir kasst väder? Fri som en fågel, utan behov av pengar – det vore något.

Fåglar

 

 

 

De kommer snart!

Jag har efter mycket om och men lyckats övertala mina morföräldrar att komma och hälsa på mig i Stockholm, och jag ser fram emot deras besök mer än dem, misstänker jag. Framförallt ska det bli kul att ta med dem ut på någon trendig krog där vi kan äta lite tillsammans och kanske ta en drink. Eftersom de bor i en väldigt liten stad så blir de alltid chockade när de kommer upp och ser alla trendiga människor i storstaden.

I övrigt har inte mycket hänt mer än att jag beställt en parfym i ettårspresent till min flickvän. Det har verkligen varit ett roligt år som vi haft tillsammans, mycket har hänt och jag tror att ännu mer saker kommer att hända framöver. Vi ska i övrigt fira vårt år tillsammans genom att åka ut till en spaanläggning och bara slappna av och njuta. Att unna sin kropp lite himmelsk behandling är alltid ett bra sätt att ta hand om sig själv på.

För ikväll har jag inga direkta planer mer än att se någon av alla roliga serier som brukar gå på TV. Min favoritserie har blivit Two and a Half Men som växer och växer för varje avsnitt.

Gänget!
Gänget!

 

Morfar på taket!

För några dagar sedan så ringde jag upp mormor och morfar för att höra hur de hade det. De berättade att allt var bra med dem och att de under de senaste dagarna hade haft fullt upp med att byta ut en hängränna på landstället. Den gamla hade nämligen helt och hållet rivits ned av vinden under vinterhalvåret och till och med fallit så illa att ett av deras fönster hade brustit på grund av den. De hade således haft fullt upp med detta projekt i nästan två veckor, och morfar hade mot mormors vilja gått upp på taket och skruvat och haft sig.

Men det fanns också annat som vi pratade om, nämligen hur våren snart är här och vad de skulle göra under denna. Jag föreslog att de kanske skulle komma upp och hälsa på mig i Stockholm, men det hade de ingen lust till. Istället tyckte de att jag skulle komma ned till dem, och jag lovade att tänka på saken. För det mesta drar jag mig för att besöka dem eftersom de aldrig låter mig åka därifrån. En annan anledning är att jag alltid lägger på mig åtminstone 5 kilo efter varje besök. Mormor är nämligen en hejare på matlagning.

DownloadedFile-31

Jag behöver tinas upp

Mamma ringde och hade problem med att söka efter lägenheter på nätet. De ska köpa en bostadsrätt åt min bortskämda syster, men jag har också fått hjälp genom åren så det är väl lugnt antar jag. Mamma förstår inte hur man använder en dator och ännu mindre en sökmotor, så jag sa bara att hon skulle slå in mäklare linköping och leta sig vidare därifrån. Hur svårt kan det vara liksom? Förmodligen gick hon helt vilse i nätträsket och från pappa kan hon knappast räkna med någon support, han fattar nämligen ännu mindre! Jag har inte riktigt tid att hjälpa dem leta heller, eftersom mina kommande monstertentor håller på att ta kål på mig. När jag skrivit dem ska jag kasta mig på första bästa plan till solen och tokslappa i minst två veckors tid. Jag bryr mig inte om vart planet åker, så länge det finns en pool, djungeldrinkar och någon trevlig restaurang på platsen. När jag blir gammal kommer jag garanterat att dra från Sverige och ägna resten av mina dagar i en solstol på Mallis eller Kanarieöarna. Jag gillar många saker med det här landet, men kylan har jag aldrig kommit överens med. Kan inte mamma köpa en lägenhet till mig också, gärna med utsikt över Medelhavet …

Min framtida utsikt?
Min framtida utsikt?

Snygg inför bröllopet

Jag har vanligtvis alltid pengar på kontot, men varje gång jag verkligen behöver kontanter har jag noll. Ibland är det tur att man kan ta snabblån, som nu till exempel. Jag behöver verkligen klippa mig och skaffa lite nya kläder inför Cissans bröllop nästa helg och tänkte låna pengar så jag inte ser ut som en påskkärring i håret på hennes stora dag. Jag klipper mig kanske en gång om året och brukar bara sätta upp håret i en slarvig tofs till vardags, så det är faktiskt på tiden att jag gör något åt saken. Har även kollat upp lite vett och etikett när det gäller bröllop. Jag har aldrig varit på ett tidigare och man vill ju inte bryta mot någon kardinalregel. Eftersom jag är vegetarian har jag redan krånglat och bett om specialmat, men det får de stå ut med. Jag vet inte hur många gånger jag varit den som fått sitta och äta potatis för att ingen respekterat att jag inte äter kött. Tänkte även att jag skulle hålla ett litet tal och där finns det ju många saker man bör undvika. Men mest av allt ska det bli väldigt roligt och bröllop är väl en bra ursäkt att släpa sig till frissan.

Frisyr

Det här med att låna pengar

Vissa påstår att det är dumt att ta lån, men jag tycker att det är superbra att möjligheten finns. Man får väl helt enkelt ta ansvar för sina egna val, det är en del av livet. Jag lånade nyligen lite pengar för att renovera badrummet och värdet på lägenheten kommer ju att stiga betydligt mer än den futtiga summa det kostade att fixa till kaklet. Det är riktigt snyggt hemma hos mig nu och jag tillbringar mer tid än någonsin i min fantastiskt sköna soffa, eftersom jag jobbar hemifrån. Därmed inte sagt att jag är en soffliggare! Alla som känner mig vet att jag är värsta träningsmaskinen, så jag kan faktiskt slappa med gott samvete. I går var jag inne på sportamore och handlade lite nya träningskläder faktiskt. Nätshopping är det bästa jag vet, tycker att man hittar grejer mycket snabbare än om man flänger runt i butiker, och dessutom är det mycket billigare att handla på nätet. Folk klagar på vår tid, men jag gillar att leva nu när allt finns tillgängligt. Man kan kolla på hela filmer gratis på Youtube, alltid nå de man vill komma i kontakt med och hålla full koll på vad som händer i världen. Det räcker för mig. Det och mitt fina nya badrum …

Fint badrum