Kategori: Vardag

Sköna dagar på spa

Den som söker ska finna! När jag kved som mest kom jag på att jag fick ett spa presentkort på min födelsedag. Jag hade tänkt att använda det närmare sommaren så jag är fräsch till badsäsongen. Finns inget bättre med en grundlig genomgång av kroppen efter vintern. Fast maj är snart här och då brukar min premiär för att gå utan långbyxor och långärmat ske. Så därför tänkte jag att med min rygg och badsäsongen i sikte så kunde jag lika väl använda mitt presentkort nu. Varför hålla på det liksom?
spa

Så i helgen var jag iväg på sköna dagar på spa. Min rygg är nästan helt återställd efter ryggskottet och det var verkligen så skönt. Jag provade på lite olika behandlingar. Det är perfekt med ett presentkort på spa att jag själv kan välja de behandlingar som jag är sugen på. Jag tog en helkroppsmassage och sedan några mindre behandlingar. Det gjorde verkligen susen för kroppen och jag känner mig som en ny människa. Eller åtminstone inte som 105 år!

Ryggskott från hell

Usch vilket hemskt ryggskott jag har. Jag trodde allvarligt att jag hade fått MS eller brutit nacken så jag höll på att bli lam. Jag kan inte ens vända mig om i sängen. Det tar en timme. Det enda jag kan göra är att stå upp. Nu kanske ni tycker att jag är pinsam men en av mina vänner arbetar för ett bemanningsföretag sjuksköterska och jag ringde faktiskt henne. Fast efter att ha förhört mig om vad jag haft för mig, så konstaterade hon nog att jag inte var allvarligt (döds)sjuk utan det rör sig om ett ryggskott. Jag är lite av en hypokondriker.

Vet ni varför man får ryggskott? Nästan alltid handlar det om att ryggen är för svag. Därför är det viktigt att träna ryggen. Särskilt för dem som har stillasittande arbeten. Ryggskottet uppstår om man sedan överansträngt musklerna. Det kommer sällan just då du lyfter en tung kartong, utan uppstår några timmar efteråt. Så med en vältränad rygg minskar risken för ryggskott.
ryggskott

Nytt till hemmet

Kolla vilken snygg skål jag köpte hem från Kitchentime.
dorre
Kitchentime har en stor påskkampanj nu med massor av bra priser. Riktigt bra rabatter på flera välkända märken, ett hett tips till er som gillar att fynda. Jag skulle köpa nya drickesglas. Inga speciella bara vanliga vardagsglas så inget direkt att visa upp på bloggen, till skillnad mot skålen. Fast det är omöjligt att inte köpa något annat när det finns så mycket snyggt till pangpriser. Jag är inne på väldigt mycket koppar i hemmet för tillfället. Jag tycker att det är så snyggt och dessutom är det lätt att matcha med flera färger. Svart, Rosa, blått, gönt, vitt och givetvis grått är alla ursnyggt tillsammans med koppar.

Min nya fruktskål är det Dorre som har designat. Förutom att den är i koppar föll jag för den moderna designen och den kommer att passa perfekt i vardagsrummet. Så var tycker ni, gillar ni mitt senaste fynd till hemmet?

Lady Gaga till Sverige

Kosta vad det kosta vill men det finns inte en chans att jag tänker missa Lady Gaga när hon spelar i Stockholm. Jag älskar Lady Gaga och tycker hennes senaste album Joanne är grymt bra.

Konserten är i Globen den 23 oktober fast biljetterna släpps på måndag. Alltså den 13 februari. Jag hoppas att jag hinner få tag i en biljett, de lär ju gå åt som smör. Annars får jag väl köpa på andra hands marknaden. Det brukar alltid dyka upp snuskigt dyra biljetter där. Får väl låna om de är för dyra, skulle faktiskt låna 10000 om det behövdes, så bra tycker jag att hon är.

Lady Gaga har spelat i Sverige tidigare. 2014 var hon här i sist men jag har aldrig sett henne live. Har sett klipp på Youtube och hon verkar ju grym som liveartist. Det finns nämligen vissa artister som inte håller live medan andra helt klart är bättre på en scen än i studion. Lady Gaga verkar bemästra båda lika bra.

Bostadskö i Stockholm

Det är verkligen inte det lättaste att hitta lägenhet i Stockholm. Vet ni hur många som står i kö i Stockholm för att få en hyresrätt? Cirka 556 000, över en halv miljon människor! Vet ni hur många lägenheter som förmedlades under 2016? Cirka 7000. Det är helt galet, en matematik som verkligen inte går ihop.

Nu när jag har jobb så har jag sparat så mycket pengar det bara går. Att stå i bostadskö är inget för mig eftersom jag kommer att vara pensionär innan det är min tur. Så på söndag ska jag gå på en lägenhetsvisning här i Stockholm. Det är en lägenhet på Kungsholmen, superfin verkar den vara på bilderna. Den ligger på Kungsholmen och mina föräldrar har lovat att gå i borgen. Även om jag har sparat så räcker det givetvis inte till en lägenhet. Ni kan kolla in bilderna här på lägenheten jag ska kika lite närmare på Pilgatan så förstår ni varför jag blev så intresserad av den. Den har ju verkligen allt. Precis så vill jag att min lägenhet ska se ut.

Önska mig lycka till och håll alla tummar och tår att den inte drar iväg allt för mycket i pris.
kungsholmen

Hänger du med på en kopp bensin?

Jag läste en sådan konstig artikel idag. Eller konstig, jag vet inte hur jag ska benämna den. Edward Smith är en man som bor i USA som har en konstig sexuell avvikelse. Han tänder och blir kär i bilar. Hans första kärlek var en Corvette Stingray och hans oskuld rök när han var 15 och för första gången hade sex med en bil. Han lever i förhållande med sina bilar och nu är han ihop med Vanilla, en folkvagn. Det här får mig så nyfiken. Var träffar han sina ”partners”, går han till en bilhandlare och köper dem eller är det prostitution? Vad säger han till sina bilar när han raggar upp dem? Tjena pudding härliga former och vilka avgasrör!

Edward och Vanilla
Edward och Vanilla

Parafili kallas det när folk tänder på avvikande saker. Det finns massor av olika inriktningar inom parafili. Nekrofil och pedofili känner alla till men vet du vad klysmafili är? Det är att tända på att få lavenemang. Det Edward har kallas mecchaphilia. Det innebär att de känner sexuell dragningkraft till maskiner. Edward tänder inte enbart på bilar utan även på helikoptrar.

En givande dag

Vilken givande dag det här har varit. Jag var på Socionomdagarna i Älvsjö och jag blev verkligen så inspirerad. Jag skulle vilja jobba med utsatta människor. Fast jag vet inte riktigt inom vilken genre. De som är utbilade socionomer får arbeta med allt från barn till alkoholister, narkomaner, ungdomar som hamnat på glid och flyktingar. När det handlar om problem i samhället finns det nog inte en enda del där inte socionmer är inblandade. Jag gillar problem, inte mina egna förstås, så jag vill jobba där jag gör nytta.

Efter denna dag känner jag mig verkligen så inspirerad. När det är mässor så här innebär det en stor chans att knyta kontakter. Marknaden skriker efter socionomer men det finns ju olika inriktningar. Här kan ni kolla vilka lediga jobb socionom som finns nu exempelvis. Jag tror att jag helst skulle vilja jobba med kvinnor som blivit utsatt för våld i hemmet. Eller barn såklart också, men kvinnofrågor är något jag brinner lite extra för.
kvikk

Nytt till hemmet!

 

Hej alla vänner!

Har ni en bra dag idag? Äntligen kom lönen in hos mig idag och det första jag gjorde var att börja leta efter en ny matta till mitt sovrum. Jag har letat efter en ny matta hur länge som helst för jag vill ha en mysig men samtidigt fin. Det är så himla svårt, de sköna är oftast ganska tråkiga. Men nu tror jag att jag har hittat en som kan vara riktigt fin. På Ellos av alla ställen! Det är den här som jag funderar på att klicka hem idag: matt

Den ser ju både riktigt fin och riktigt mysig ut, tror ni inte? Den kommer ljusa upp rummet lite också eftersom jag har väldigt mörka nyanser av grått i sovrummet idag. Kan nog blir bra tror jag. Ja, jag köper den nog på studs! Haha! Håll tummarna att den är lika fin som den ser ut när den kommer!